Ghostland (2018) | ČSFD.cz (2024)

  • Ghostland (2018) | ČSFD.cz (1)Incident in a Ghostland(více)
  • Ghostland (2018) | ČSFD.cz (2)Incident in a Ghostland
  • Ghostland (2018) | ČSFD.cz (3)Incident in a Ghostland
  • Ghostland (2018) | ČSFD.cz (4)Incident in a Ghostland(méně)

68%

Hodnocení a fanklub

Horor / Thriller / Drama / Mysteriózní

Francie / Kanada, 2018, 91 min

Režie:

Pascal Laugier

Scénář:

Pascal Laugier

Hudba:

Georges Boukoff, Anthony d'Amario, Edouard Rigaudière

Hrají:

Crystal Reed, Anastasia Phillips, Mylène Farmer, Taylor Hickson, Emilia Jones, Kevin Power, Rob Archer, Adam Hurtig, Alicia Johnston, Angela Asher, Mariam Bernstein, Ernesto Griffith, Gordon Tanner, Sharon Bajer, Erik Athavale(více)

Produkce:

Ian Dimerman, Jean-Charles Lévy, Nicolas Manuel, Clément Miserez, Brendon Sawatzky, Matthieu Warter, Scott Kennedy

Střih:

Dev Singh

Zvuk:

Steven Ghouti

Scénografie:

Gordon Wilding

Kostýmy:

Brenda Shenher

(další profese)

Obsahy(2)

zobrazit všechny obsahy

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele.(Rodriguez)

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele.(Rodriguez)

(více)

Matka s dvoma dcérami zdedia dom po svojej tete. Nanešťastie sa hneď po príjazde stanú obeťami brutálneho útoku a široko-ďaleko nie je nikto, kto by bezbranným ženám mohol pomôcť. Čaká ich najhoršia noc ich života.(Marceloo)

Videa (3)

VÍCE

Recenze (255)

VÍCE

misterz

všechny recenze uživatele

Priznám sa, chvíľu mi to prišlo ako zbytočne zmätočné, ale na konci to do seba krásne zapadlo. I tak si však myslím, že to v tomto smere bolo trochu ťarbavé. Tiež by som privítal viac napínavých a krvavejších scénok. Na druhú stranu ale záporáci boli fantastickí. Lepší priemer. 65/100()

SOLOM.

všechny recenze uživatele

Další z filmů letošního roku, do kterého se mi moc nechtělo. Sice jsem četl vesměs pozitivní komentáře a spoustu „chvalozpěvů“, ovšem na podobné věci poslední roky už moc nedám. Pascal Laugier v mých očích není žádným zázračným režisérem a žádný z jeho filmů se mi nějak závratně nevryl pod kůži. Ano čtete dobře, ani tolik vychvalovaní Martyrs. Ty mimochodem považuji za průměrný počin – žádnou bombu. A podobně tomu bylo i s tímto filmem. Hororům se věnuju už nějaký ten pátek, viděl jsem jich už něco přes 3000, mám rád nejrůznější bizarní, morbidní, úchylné a zvrácené filmy, ale viděl jsem řadu mnohem lepších kousků, než jsou Mučedníci a Ghostland. Laugierův psycho-chaotický bizarní styl mi prostě moc nesedl. Ať už se na mě někdo zlobí a nebo ne, je mi to v podstatě jedno. Tenhle borec má sice dost zvrácenou představivost a částečně jí dokáže přenést i na filmové plátno – díky čemuž si to můžou poté vychutnat i sami diváci, ale zároveň jsou jeho filmy plné chaotického bordelu, ve kterém aby se prase vyznalo. Jasně, chce to vždycky vyšperkovat co nejvíce „na oko zvraty“, ovšem ne vždy jsou potřeba. Dost často mi totiž pokazily právě prožívaný požitek. Mlácení, brutalita a jistý druh perverze – to všechno on umí celkem vyšperkovat – ovšem zbytečně to překombinuje, do parádně rozjetého děje vsune totální píčovinu, která mě opravdu v danou chvíli nezajímá a to mě dokáže pěkně nasrat. (Kupříkladu scéna s lidskou panenkou, následným pochcáním a připravovaným pálením byla luxusní – no a pak lup střih a zase nudy kopec…). Vážně nevím, zda tohle je skutečně nejlepší horor tohoto roku – za který ho dost lidí označuje – v mých očích určitě ne. Sice jsem moc novinek (2018) neviděl, ale takové Tiché místo se mi líbilo o něco více. A to taky bylo jen lepší průměr. Ghostland mi prostě nabídl několik opravdu lahodných momentů a zajímavých situací, které potěšily mé očka a uspokojily mé zvrácené choutky, ovšem narazil jsem tu i na hromadu otravných prvků, jenž mi pokazili celkový dojem. Takže stejně jako slavným Mučedníkům dávám 50%.()

Reklama

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Nesympatické sestry Beth a Vera, které se během filmu (jasně, mají to v hloupém scénáři) chovají tak, že divák jen protáčí panenky, protože ve skutečnosti se tak hovadsky snad ani nikdo trochu normální chovat nemůže, se spolu s matkou přestěhují do staré vily po tetičce. Dům plný panenek bohužel jen zdánlivě připomene majstrštyk Panenky (1987). Netrvá dlouho a do domu vtrhne podivná dvojice jevící se jako matka a obří mongoloidní syn (jistě, vše se ukáže později v trochu jiném světle) se zálibou v panenkách. Úvodní scéna přepadení je natolik směšná, že jsem váhal, zda film nevypnu. Nakonec se z toho vyklubalo surrealistické a halucinogenní drama bez větší přidané hodnoty. Nijak násilné, gore téměř nulové, napětí prchavé, honičky legrační - hlavně ta poslední. Největší problém však vidím v postavách, jejichž osud mi byl ukradený, naopak jsem se těšil, až budou zmasakrovány - zklamání. Doufám, že takhle si Francouzi druhou hororovou vlnu nepředstavují. Objektivně 2*, ale jednu dávám navíc za Farmerovou, jelikož je to pořád šťabajzna.()

TedGeorge

všechny recenze uživatele

Máte už v hlavě jasno, o čem tento horor bude? Tak přesně o tom není. Možná vás trochu nalákají dva krotké spoilery, které vám snad nebudou kazit zážitek. Tak za prvé – navzdory názvu se ve filmu nevyskytuje ani jeden duch. Spoiler číslo dvě? U hororů bývá dobrý zvykem, že první půlhodina je ve znamení oťukávaní a úvodní expozice. Režisér Pascal Laugier na to však hází bobek a už po nějakých 10 – 15 minutách propukne nefalšované peklo. Když už jsem zmínil režiséra – ten má velmi specifický styl založený na tom, že jde velmi často proti diváckým očekáváním, a (nikdy jsem tohle přirovnání nepoužil raději) nevadí mu jít „přes mrtvoly“. Fanoušci jeho filmů Mučedníci a Tajemný muž jistě vědí, o čem mluvím. Tahle hororová „haluz“ s nejedním twistem si vaši pozornost zaslouží.()

Seabeast

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier se před deseti lety dostal do povědomí vcelku drsným a brutálním počinem Mučedníci. Jednalo se o těžkotonážní bizár se snahou jít do jakési filozofické roviny. Pro mě ale jaksi bezvýsledně. Na rozdíl Ghostland je sice také extrémní, ale jen o něco méně a navíc s několika dějovými twisty. Ty sice nejsou tak těžké na přelouskání, ale aspoň dokážou maličko příběh osvěžit. Neřekl bych ale tolik, aby se rázem z Ghostland stal kdovíjak výjimečný počin. Krom pěkného domovního interiéru s retro starožitnostmi a tísnivého domácího vězení, které postavám vytvoří párek dvou pošuků, je příběh a scénář dost o ničem. Byla to zkrátka dobře natočená nuda s pár světlými momenty, ale jinak nic víc. Plusem jsou odkazy na Lovecrafta i jeho mihnutí se v jedné snové scéně.()

Galerie (33)

VÍCE

Photo © ADS Service

Ghostland (2018) | ČSFD.cz (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba.(bianci)
  • Amišský chlapec v úvode filmuje odkazom na film Kukuričné Deti(1984).(mivr)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci.(Tomas_TM)
Ghostland (2018) | ČSFD.cz (2024)
Top Articles
Paladin Healing Hands Rive Endgame Build for Last Epoch (Patch 1.0)
Sentinel Paladin Leveling Build Guide - Maxroll.gg
Sdn Md 2023-2024
Friskies Tender And Crunchy Recall
Davita Internet
CLI Book 3: Cisco Secure Firewall ASA VPN CLI Configuration Guide, 9.22 - General VPN Parameters [Cisco Secure Firewall ASA]
Pga Scores Cbs
Toyota Campers For Sale Craigslist
Don Wallence Auto Sales Vehicles
Mileage To Walmart
La connexion à Mon Compte
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Best Theia Builds (Talent | Skill Order | Pairing + Pets) In Call of Dragons - AllClash
Crime Scene Photos West Memphis Three
Pbr Wisconsin Baseball
CSC error CS0006: Metadata file 'SonarAnalyzer.dll' could not be found
Erin Kate Dolan Twitter
Synq3 Reviews
Five Day National Weather Forecast
6813472639
Kitty Piggy Ssbbw
Pricelinerewardsvisa Com Activate
Der Megatrend Urbanisierung
Nine Perfect Strangers (Miniserie, 2021)
Craigslist Pinellas County Rentals
Yog-Sothoth
Morse Road Bmv Hours
THE FINALS Best Settings and Options Guide
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Little Einsteins Transcript
Smayperu
Salons Open Near Me Today
Chattanooga Booking Report
Goodwill Houston Select Stores Photos
Metro By T Mobile Sign In
2700 Yen To Usd
Bianca Belair: Age, Husband, Height & More To Know
Mytime Maple Grove Hospital
Arcane Bloodline Pathfinder
Anderson Tribute Center Hood River
Portal Pacjenta LUX MED
Walmart Front Door Wreaths
Grace Family Church Land O Lakes
60 Second Burger Run Unblocked
The Hardest Quests in Old School RuneScape (Ranked) – FandomSpot
Diamond Desires Nyc
Wvu Workday
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Craigs List Sarasota
Nfhs Network On Direct Tv
Coors Field Seats In The Shade
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6093

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.